Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

Svarbi informacija self-employed darbuotojams Jungtinėje Karalystėje

 

Lietuviams, kurie Anglijoje dirba savarankiškai (self-employed) artėja svarbi diena – spalio 31-oji. Kaip ir kiekvienas metais, iki tada reikia pateikti popierinę mokesčių deklaraciją Jungtinės Karalystės mokesčių inspekcijai.

Self-employed darbuotojas paprastai su darbdaviu pasirašo sutartį (angl. Contract), kuriame apibrėžiamos darbo sąlygos, pareigos, darbo trukmė ir t.t. Pagal Jungtinės Karalystės įstatymus, darbdavys tokiam darbuotojui išskaičiuoja mokesčius, o darbuotojas privalo kiekvienais metais pildyti mokesčių deklaracijas. Popierines deklaracijas reikia pateikti iki spalio 31 d., o pildant internetu – iki sausio 31 d.

Norint susigrąžinti mokesčius darbuotojams reikia žinoti savo National Insrance (draudimo) numerį, išsaugoti algalapius/banko išrašus bei UTR numerį.

Už laiku nepateiktą mokesčių deklaraciją, inspekcija skaičiuoja baudas, kurių dydis prasideda nuo 100 svarų ir didėja su kiekvienu mėnesiu. Nepateikus deklaracijos visus metus bauda gali siekti apie 1300 svarų. Vis dėlto, jeigu bauda jau priskaičiuota, yra galimybė ją sumažinti ar panaikinti. Tai nėra paprasta procedūra, todėl rekomenduojame kreiptis į mūsų patyrusius specialistus: +370-37-755-211.
 

Atgal
Į viršų