Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

Danija. Kaip susigrąžinti mokesčius ir nepanaudotus atostoginius iš šios šalies?

Nauji mokestiniai metai Danijoje prasideda sausio 1 d. Specialistai rekomenduoja ilgai nedelsti ir esant galimybei, mokesčių grąžinimu susirūpinti iškart po naujų mokestinių metų pradžios. Kokie dokumentai tam yra reikalingi? Kaip padidinti grąžinamų mokesčių sumą?

Vidutinė grąžinamų mokesčių iš Danijos suma yra 9078 DKK (1211 EUR). Ji priklauso nuo tokių faktorių, kaip darbo periodas Danijoje, atlyginimas, sumokėti mokesčiai ir t.t.

Norint susigrąžinti mokesčius iš Danijos yra reikalinga Årsopgørelse forma. Tai yra dokumentas, kurį kiekvienų metų balandį išduoda Danijos mokesčių inspekcija. Kitas svarbus dokumentas yra Oplysningsseddel. Jį kiekvienais metais darbdaviai išduoda savo darbuotojams. Šioje formoje yra informacija apie visas Jūsų pajamas ir sumokėtus mokesčius. Jeigu šio dokumento neturite, vietoje jo yra reikalingi paskutiniai Jūsų algalapiai Lønseddel. Visi reikalingi dokumentai

Išsaugokite kelto ar lėktuvo bilietus, su kuriais vykote iš Lietuvos į Daniją. Turint juos, yra galimybė padidinti grįžtančių mokesčių sumą.

Rekomenduojame neišmesti ir saugoti visus dokumentus nuo pat darbo Danijoje pradžios. Jeigu neturite visų reikalingų dokumentų, jūs vistiek galite kreiptis dėl mokesčių grąžinimo – patyrę specialistai gali gauti trūkstamus dokumentus už jus.

Jeigu Dirbote Danijoje, tačiau išvykote iš šios šalies, Jūs galite susigrąžinti visus sukauptus atostogų pinigus, neimdami atostogų. Pinigus už atostogas galite susigrąžinti net už 3 praėjusius metus. Informaciją apie atostogų išmoką kiekvienais metais, kovo mėnesį, siunčia FerieKonto. Išmokos dydis taip pat dažnai nurodomas ir Jūsų paskutiniame algalapyje. Norint susigrąžinti atostoginius yra reikalingas laiškas iš FerieKonto. Laiške yra informacija apie sukauptų atostoginių sumą, atostogų dienas ir atostoginius mokėjusių darbdavių sąrašas.

Jeigu nedeklaravote savo išvykimo iš Lietuvos į Daniją, Sodra jums gali priskaičiuoti skolą už privalomąjį sveikatos draudimą (PSD). Panaikinti ar sumažinti šią skolą, galite pateikę E 104 formą. Tai yra pažymėjimas, kuriame nurodoma, kokios įmokos buvo sumokėtos užsienio šalyje, kurioje gyvenate ir dirbate.

Pasinaudokite nemokama mokesčių skaičiuokle ir sužinokite kiek mokesčių iš Danijos galie susigrąžinti.


Mokesčių skaičiuoklė


Atgal
Į viršų